Αρχαιογνωσία

Αρχαιογνωσία

Μια εκπαιδευτική εφαρμογή για τα Αρχαία Ελληνικά, απαραίτητη σε κάθε μαθητή, σπουδαστή, εκπαιδευτικό ή όποιον θέλει να μάθει εύκολα και σωστά Αρχαία Ελληνικά.

Το ReadPoint.gr, η μεγαλύτερη πλατφόρμα διανομής ψηφιακού περιεχομένου λανσάρει την πρώτη εφαρμογή για smartphone που βοηθάει στην εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας την Αρχαιογνωσία.

Η Αρχαιογνωσία αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και εύχρηστη εφαρμογή για κινητά. Πληκτρολογείς οποιαδήποτε λέξη (ουσιαστικό, ρήμα, επίθετο κοκ) με τόνο ή χωρίς και την τονίζει, τη διορθώνει και την κλίνει σε όλες τις φωνές, χρόνους, εγκλίσεις και πτώσεις ανάλογα το μέρος του λόγου στο οποίο ανήκει.

Η εφαρμογή Αρχαιογνωσία βασίζεται σε ένα κλιτικό λεξικό της αρχαίας ελληνικής με περισσότερα από 10 εκατομμύρια λήμματα και περιλαμβάνει:
• Πολυτονικό Ορθογράφο, όπου κάποιος μπορεί να γράψει μία λέξη μονοτονικά, ακόμα και άτονα και η εφαρμογή να την ‘επιστρέψει’ πολυτονικά ορθογραφημένη.

• Βοηθάει κάποιον στην Κλίση των Λέξεων σε όλες τις φωνές, χρόνους, εγκλίσεις και πτώσεις ανάλογα το μέρος του λόγου στο οποίο ανήκει.

Αναλυτικότερες πληροφορίες: www.planentinteractive.gr/arxaiognosia

Υπάρχει μία δωρεάν έκδοση “Αρχαιγνωσία Lite”, με όλη την λειτουργικότητα της εφαρμογής, η οποία όμως είναι ενεργή μόνο για τις λέξεις που αρχίζουν από ‘Α’

Η κανονική έκδοση «Αρχαιογνωσία» κοστίζει μόλις 2.69 € και διατίθεται από το iTunes.
Σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε Android και Win8 .